Matchen mot topplaget Eagles från Tingsryd började olyckligt. Efter ca tre minuter kom det första skottet från den unge Wille Berglund i Eagles. Skottet kom ganska långt utifrån i närheten av sargen och LIS:s målvakt Terje Johansson hade sånär tagit det men tappade sedan in pucken i buren - Terje hade vaknat på fel sida denna dag. Den nykomponerade LIS-kedjan med Gustavsson-Falck-Nordberg visade dock upp sig bara två minuter senare då Magnus (N) lade in reduceringen efter pass från Patrik (G) och Magnus (F). Glädjen varade emellertid inte längre än 15 sekunder innan Eagles Jesper Karsson gjorde mål på ett direktskott på ett pass från sargen en bit innanför blå linjen av Andreas Danielsson. Den senare stod sex minuter senare för en riktig delikatess när han ökade Eagles ledning till 3-1 genom en mycket snygg dragning och skott i skydd av LIS-backen. Sett med LIS-färgade ögon var det irriterande att konstatera våra backars passiva agerande och brist på resoluta tacklingar framför den egna keepern. Emellertid tog LIS tag i matchen och startade en kanonad mot Eagles mål. Mål kom från Johan Lundell, Peter Lundh och Carl-Johan Wibacke men det borde ha blivit många fler mål till LIS. LIS hade många chanser bla. flera stolpskott varav ett från Peter Andersson då Gustavsson-kedjan höll lekstuga powerplay. LIS hade dessutom fördelen av att i nästan en hel minut få spela 5 mot 3 dock utan att lyckas få in pucken. Första periden slutade 4-3 till LIS som också hade en rejäl övervikt i skotten (27-13). De flesta trodde säkert då att Eagles skulle bli helt överkört i de efterföljande perioderna.
   Eagles ville dock annorlunda och började spela lungt och metodiskt och satsade mycket på kontringar. LIS-offensiven kom av sig och istället kom Eagles allt mer in i matchen. Tack vare flera olyckliga ingripanden från Terje samt ett antal försvarsmissar kunde Eagles göra tre obesvarade mål i ganska enkla anfall - ett av Jesper Karsson och två av Fredrik Gustavsson. Efter detta gav Terje upp och in kom Robert Hjalmarsson som gjorde bra ifrån sig i målet under resten av matchen. Under tredje perioden försökte LIS ta tillbaka initiativet men Eagles försvarade rutinerat sin tvåmålsledning. Istället ledde LIS något desperata offensiv till ytterligare ett baklängesmål (4-7) vilket definitivt punkterde matchen. Till matchens lirare utsågs Carl-Johan Wibacke i LIS och Peter Henriksson i Eagles.
   LIS har nu två förluster mot topplagen Eagles och Karlskrona och en serievinst kräver vinst i bortamatcherna mot dessa konkurenter samt en bättre statistik än dessa mot övriga lag. Det verkar svårt och LIS bör kanske rikta in sig på att försöka hålla undan för konkurenter som tex. Osby och Diö.