Lunds IS inledde söndagens (4 feb) match mot Osby i ett högt och bra tempo. Emellertid mattades tempot ganska snart och Osby började komma in i matchen. Sex minuter in i perioden fick LIS Kalle Smith utvisad i två minuter och när det var en halv minut kvar av utvisningen inledde Tomas Persson målskyttet för Osby. Efter ytterligare några minuter blev Osbys Tommy Steiner utvisad två minuter och i detta power-play lyckades LIS kvittera. Målskytt var CJ Wibacke och passet kom från backen Andreas Timglas, som spelade sin andra match för LIS. ¨Timmen¨ kommer från Pantern men har gått skadad och skall nu försöka ta sig tillbaka till full form. Han går in på den plats som vår långtidsskadade Mattias Dyk lämnat efter sig. Bara någon minut senare lyckades backen Joni Ahmavuo i LIS trycka in LIS' ledningsmål framspelad av Peter Lundh och CJ Wibacke. Joni var hårt uppvaktad av Osbys folk och, hade han inte lyckats få in pucken, hade Osby antagligen åkt på en utvisning. Mot slutet av perioden hade LIS många chanser att öka på sin ledning men skärpan framför mål sakandes. Istället blev det Osby som i början av andra perioden kvitterade till 2-2 genom Kristoffer Skarp. Målet kom efter slappt spel av LIS's försvar som lät Osby försöka tre gånger innan de fick in pucken! Hela andra perioden blev sedan bökig och gruffig och många utvisningar utdömdes till bägge lagen. Spelkvaliteten var mycket låg och inget av lagen hade några linjer i spelet. Det var sällan pucken gick mellan två spelare av samma färg. Den låga spelkvaliteten höll i sig också i tredje perioden. Det var emellertid LIS som ville mest för dagen. LIS:arana kämpade och slet och trots ett oturligt lite changsartat ledningmål för Osby i början av tredje (2-3, Tomas Persson igen) gav våra killar inte upp. Ansträngningarna resulterade i mitten av tredje perioden i två snabba mål av Tom Olsson och Patrik Gustavsson. Efter detta hade LIS ytterligare målchangser utan att kunna punktera matchen men trots flera kanske lite orättvisa utvisningar mot LIS kändes det inte, som om LIS seger var i farozonen. Domaren hade en svår uppgift i denna match med många efterslängar och hade väl heller inte en av sina allra bästa dagar. Att skotten slutade 34-34 i hela matchen vittnar om matchens jämnhet.