LIS öppnade matchen fint och radade upp ett antal målchanser dock utan att lyckas få in pucken bakom Sölvesborgs keeper som spelade bra. Istället tog Sölvesborg ledningen när det återsod tre minuter av första perioden genom mål av Henrik Assarsson på passning av sölvesborgsveteranen Martin Hedlin. LIS kvitterade dock så fort andra perioden startade på grund av passivitet i Sölvesborgs försvar. Patrik Gustavsson fick stå länge vid sargen tills Mikael Larsson omarkerad kunde glida in framför Sölvesborgs kasse och slå Patriks pass rätt i mål. LIS glädje varade i tre minuter tills Assarsson ånyo gav Sölvesborg ledningen. LIS replik varade ytterligare fem minuter då Pontus Löfving kunde göra 2-2 efter mycket förtjänstfullt förarbete av Carl-Johan Wibacke. I denna kedja, som nog var LIS:s bästa denna dag, spelade även nykomligen Peter Lund. Peter var kanske lite tung och ringrostig men visade snabbt sitt spelsinne genom att lite senare ge LIS ledningen med 3-2.  Ledningen ökade till 4-2 genom Patrik G på pass av Peter Andersson som numera har gått över till att förstärka LIS försvar genom att spela back. Målet kom i ett bra powerplay och det syntes att grabbarna har tränat detta den senaste tiden. De flesta var nog inställda på att det nu skulle bli LIS för hela slanten men Sölvesborg ville annorlunda och reducerade till 4-3 straxt före periodpausen.  Även denna gång var kostellationen Assarsson-Hedlin i farten med Martin som målgörare. Detta gav nerv i matchen inför sista perioden men det visade sig att Sölvesborg inte hade mycket kvar att ge. LIS trampade på och gjorde ytterligare tre mål genom Mikael Larsson, Tom Olsson och Magnus Nordberg - det sista målet vallade Magnus in bakifrån via den olycklige sölvesborgskeeperns benskydd. Detta var en skön revansch för hemmaförlusten förra våren då Sölvesborg spelade bort oss ur kvalet till Div 2.