För kvällen hade Virserum endast fått med sig tolv utespelare plus två målvakter och dessutom var endast fem av spelarna seniorer och sex var J-18 spelare. I början av matchen verkade det därför som om LIS tyckte, att det borde räcka med att åka på en skridsko för att vinna. Visserligen var det mest spel i Virserums zon med ack så ineffektivt. Det blev följdriktigt också Virserum, som efter nio minuters spel inledde målskyttet genom förstaårsjunioren Per Lind efter passning från Robert Norén. Målet kom efter en så kallad indianare från en av LIS backar som skall få förbli anonym. Han var dock ej ensam denna kväll, men Terje redde ut Virserums övriga frilägen. Det dröjde dock ej så länge förrän LIS-pressen gav resultat. Patrik Gustavsson kvitterade till 1-1 genom pass från Magnus Nordberg men mycket mer hände inte under första perioden. Som tur var var det sportlov och ganska få hade letat sig ner till ishallen för att titta på. (Vi hade dock gått ut och annonserat i Lunds bägge dagstidningar.) Till andra perioden hade LIS:arna tydligen diskuterat sina inte fullt godkända insatser och LIS-pressen mot Virserums mål ökade. Tre mål gjordes på nitton skott bla. av Tom Olsson , Joni Ahmavuo och Pontus Löfving. Målen var soloprestationer och Toms mål kom då LIS hade en man utvisad. Några skott var det emellertid knappast tal om, utan pucken lades in i motståndarmålet.  Det var överhuvudtaget klent med riktiga skott under hela kvällen (59 för LIS totalt under matchen enligt protokollet) och LIS flesta mål spelades hela vägen in.  I tredje perioden höll LIS-pressen i sig och Virserum hade behövt några fler spelare för att orka hålla emot. Mål gjordes av Peter Andersson, Johan Lundell, Tom Olsson, Patrik Gustavsson och Pontus Löfving och den inte allt för underhållande matchen slutade 9-1 till LIS.  Med seger i nästa bortamatch mot Eagles har LIS nu en god changs att ta hem andraplatsen i serien.