För att höja vårt tempo inför tvåan tog vi oss efter nyår (3 jan) an Trelleborg som just avancerat till alltvåan. Som vi anat, hade TIF ett högre tempo som LIS hade svårigheter att leva upp till. LIS klarade sig någorlunda i början och hade ledningen med både 2-1 och 3-2, men när TIF gick ner på två femmor och lät sina tre utmärkta ryssar hålla lekstuga kunde LIS inte hänga med. Matchen slutade 5-3 till Trelleborg - en bra genrep inför seriestarten.
    I seriestarten mot Karlskrona IK märktes det direkt att dessa spelat mot bättre lag än LIS före jul. LIS blev ordentligt tillbakapressat i första perioden som slutade 2-0 till KIK.  LIS hade i stort sett inget eget spel under första perioden men kom tillbaka som ett annat lag i andra perioden. Patrik Gustavsson kom helt fri men missade och blev så arg att han straxt efter till stor del skapade sig en egen målchans som han denna gång lyfte in ovanför målvakten. Tom Olsson kvitterade sedan till 2-2. Tredje perioden  började snöpligt för LIS. Efter schabbel i LIS försvarszon kunde KIK ta ledningen med 3-2 och LIS:s offensiv kom av sig något. Matchen övergick i ställningskrig och trots att LIS tog ut målvakten på slutet lyckades vi inte kvittera. Den första hemmaförlusten var ett faktum.