Den första bortamatchen mot Osby började lika illa som den första hemmamatchen mot Karlskrona IK. LIS hade klara svårigheter att anpassa sig till det högre tempot i Div 2 och vi saknade denna dag de två spelfördelarana Patrik Gustavsson och Mattias Dyk som båda håller i pucken och ger övriga spelare andrum genom sitt lugn och sin säkerhet. Osbys första mål kom när LIS gick till anfall. En LIS:are tappade pucken vid egna blå till en forecheckande Osbykille som slog på direkt. LIS målvakt Terje Johansson hade just sträckt sig efter vattenflaskan för att pusta ut efter förra Osbyanfallet och blev något överraskad. Annars gick dagen helt till Terje som var som en vägg under hela matchen. Osby hade dubbelt så många skott på mål som LIS men det hjälpte föga när LIS hade Terje mellan stolparna. Tack vare Terje klarade sig LIS undan med 0-1 i första perioden.
   I andra perioden hade LIS fattat att vi nu spelar i tvåan, vi höjde tempot två snäpp och matchen jämnades ut. Pontus Löfving, som hela tiden genom sin fart utgjorde ett orosmoment för Osbyförsvaret, inledde LIS:s målskytte genom att kvittera till 1-1. Därefter var det dags för den återuppståndna kedjan Lundell- Nordberg- Nordgaard att visa upp sig. En läcker passning från Nordberg till Nordgaard gav 2-1 till LIS. Efter effektiv forechecking av Tom Olsson i Osbys power-play kunde Tom se till att LIS kunde gå till periodvilan med ett övertag på 3-1. I sista perioden hade antagligen Osby fått en rejäl uskällning av sin tränare eftersom Osby på nytt tog tag i matchen. Tyvärr för Osby blev det mycket soloåkande och LIS:arna lyckdes för det mesta stoppa det långa diagonala passet genom mittzon som Osbykillarna sökte. Och när Osby ibland lyckades - ja då var Terje där och flera gånger helt ensam. En gång blev den ensamma Osbykillen så nervös framför Terje att han tappade pucken. En annan gång  lyckades Osbykillen få ner Terje på isen men istället för att lyfta upp pucken i nättaket lyfte han upp den i halltaket. Terje hade verkligen satt skräck i Osbykillarna. Det var som förgjort för Osby denna kväll. Visserligen lyckades Osby få in en reducering till 2-3 i tredje perioden efter en vunnen tekning och ett snabbt och välriktat skott från blå, men LIS drog ifrån igen genom en ny läckerhet från Nordberg till Nordgaard. Magnus Nordberg hade senare changsen att definitivt punktera matchen då han var helt ensam med Osbys målvakt i anfallszon. Istället för att resolut sätta dit pucken som Magnus brukar göra i sådana  lägen, såg det ut som om Magnus gick in för att förödmjuka Osbys målvakt genom en enkel fösare. Osbymålvakten  gick emellertid inte på Magnus duttande utan stod kvar och satte sig sedan på pucken. Magnus varvade denna dag läckerheter med rena ankor. Istället för 5-2 till LIS startade Osby en kanonad mot Terje som blev än värre när Osby tog ut sin målvakt när det var c:a tre minuter kvar. LIS slog dock ifrån sig och matchen slutatde 4-2 till LIS trots att skotten gick till Osby med 19-8 i sista perioden.